Onze specialisaties

Waarom silexpanelen coaten 

Wanneer silexpanelen te veel kleurnuance, montageschade of transportschade vertonen, kunnen deze voorzien worden van een speciale coating. Door de diepzwarte kleur krijgt het gebouw opnieuw een mooie uitstraling. De coating is ook water- en vuilafstotend, wat de duurzaamheid ten goede komt.

Deze techniek kan op elk granulaat toegepast worden. Wanneer een granulaat een glinster vertoont, zal deze na de coating opnieuw tevoorschijn komen. Zelfs witte granulaten kunnen omgezet worden naar een mooie, diepzwarte kleur. Tevens kunnen deze ook geschilderd worden in alle houtkleuren.


Silex- en betonpanelen herstellen 

Voor de herstelling van betonpanelen, silexpanelen of betonnen trappen, kan u bij Betonrepair terecht. Deze worden door ons hersteld, zodat geleden schade wordt weggewerkt en de panelen weer op kleur worden hersteld. De beton kleurstof die hiervoor gebruikt wordt, is in een zestal kleuren beschikbaar. Hierdoor zijn we in staat om in samenspraak met de architect of klant, de gewenste kleur te kiezen.


Cleanen en ontmossen van industriële gebouwen 

Gebouwen die op leeftijd komen, kunnen vervuild raken door de atmosfeer. In veel gevallen treed door de jaren heen ook mosvorming op. Om uw gebouw weer een mooie uitstraling te bezorgen, kan u op ons een beroep doen voor reinigingen of ontmossing. Wij behandelen uw gebouw overigens enkel met reinigingsproducten die voldoen aan de geldende normen.


Impregneren 

Net zoals mensen, heeft beton “poriën”. Deze kleine openingen in het oppervlak, zijn de ideale weg voor water om het beton binnen te dringen. Zo wordt het beton vochtig, maar kan er ook gemakkelijker vuil achterblijven of mosvorming ontstaan. Het beton kan gaan scheuren en lekkages vertonen. Vocht is niet alleen slecht voor de kwaliteit van het gebouw, maar ook voor uw gezondheid. Zo kan u onder meer last ondervinden van uw gewrichten of luchtwegen.

Om dit te voorkomen, gaan we gebouwen impregneren. Tijdens dit proces behandelen we het beton met hydrofobe stoffen, waardoor deze water- en vuilafstotend wordt, en daardoor langer een mooie uitstraling en verbeterde levensduur heeft.

We maken het onderscheid tussen twee verschillende soorten hydrofuge:

  1. Semi-permanente hydrofuge: wanneer een gevel die behandeld is met een semi-permanente coating, gereinigd wordt, moet men opnieuw een coating aanbrengen.
  2. Permanente hydrofuge: deze coating kan tot wel 8 jaar werkzaam zijn, ongeacht het aantal reinigingen.

De volgende toepassingen bij het impregneren zijn:
waterafstotende impregnatie (hydrofoberen) van absorberende ondergronden zoals beton in de burgerlijke bouwkunde of betonnen bouwstructuren onderworpen aan zware belasting van vries-dooicycli en dooizouten, chloriden belasting in maritieme omgevingen enz.


Antigrafitti 

Graffiti verwijderen van een muur is een lastige en kostelijke opdracht. Daarom is het een goed idee om preventief de gevel te beschermen d.m.v. een antigraffiticoating. Dankzij deze coating, kan de verf zich niet goed hechten aan de gevel en is het daardoor makkelijker te verwijderen.


Pyriet en roestvlekken verwijderen uit beton 

Pyriet kan schadelijk zijn voor beton. Door het hoge ijzergehalte in pyriet, kan het gaan roesten wanneer het in aanraking komt met water. Hierdoor kan het beton goudgele vlekken gaan vertonen.

De oplossing bestaat erin om de pyriet uit het beton te boren en eventuele roestvlekken te verwijderen. Vervolgens wordt het beton hersteld en opnieuw op kleur gebracht. Op die manier is het beton opnieuw gezond en blijven er geen sporen van schade of herstelling achter.


Beton injecteren 

Scheuren in beton kunnen op veel verschillende manieren veroorzaakt worden. Zo kan het een gevolg zijn van verkeerde constructie, problemen tijdens het drogen of uitharden, of door toedoen van temperatuur. Barsten voorkomen is daardoor vaak moeilijk, maar ze behandelen is wel mogelijk. Omdat het beton door scheuren kwetsbaar wordt en vatbaarder is voor vocht, is het aangeraden om barsten snel te behandelen en zo verergering te voorkomen.

Omdat het doel van de reparatie en de oorzaak en aard van de scheurvorming nogal kunnen verschillen, zijn meerdere typen injectiemethoden beschikbaar. Dankzij onze expertise zijn we in staat om de juiste methode te selecteren.

Bij schade aan gebouwen of woningen, zoals scheuren in muren of betonerosie- of corrosie, is injecteren met beton nagenoeg altijd de meest geschikte oplossing.
Het injecteren wordt gedaan onder hoge of juist lage druk, begeleid door nippels. Dit zijn een soort ventielen die in de scheur worden bevestigd, en waarmee de scheur wordt opgevuld. Na uitharding van de opvulling worden de nippels vervolgens weer verwijderd.